Technasium

Onderzoek, ontwerp & ondernemen
De wereld buiten school is ons werkterrein, daarom werken wij binnen het Technasium het liefst met opdrachtgevers die ons mee laten denken in hun actuele en urgente vraagstukken.

Hoe werken wij
In de onderbouw maken leerlingen kennis met een diversiteit aan opdrachtgevers, wij laten leerlingen ervaren dat door eigen handelen onverwachte oplossingen mogelijk zijn in meer of minder complexe vraagstukken, de docenten leggen het eerste contact met je als opdrachtgever en vertalen je onderzoek of ontwerpvraag in een project.
In de bovenbouw werken de leerlingen steeds zelfstandiger, zij gaan zelf met je in gesprek over je vraagstuk en werken daar dan voor een langere tijd aan.
Leerlingen werken op school, in een fantastisch technieklokaal, je bent daar van harte welkom!

Maar ook wij komen graag op bezoek, op locatie, in je werkomgeving om zo kennis te maken met de wereld waarin je werkt!
Als kers op de taart presenteren de leerlingen aan het einde van het project de resultaten!

Wat levert het op?
Projecten met het Technasium werken als ideeënfabriekjes, niet verwachte oplossingen, out of the box, uitgewerkt en onderbouwd.

Waar kan je ons mee helpen?
Een vraagstuk, in jullie werkgebied, een ontwerp of een onderzoek. Een vraag die leidt tot de verkenning van mogelijkheden waar je zelf ook nog nieuwsgierig naar bent.

Technasium is een landelijke formule voor havo- en vwo-onderwijs, ook jij kunt met je bedrijf, als opdrachtgever, een waardevolle bijdrage leveren aan de invulling van het technasiumonderwijs. Alleen door de samenwerking met het bedrijfsleven komen de leerlingen in aanraking met de vraagstukken van nu en de nabije toekomst. Met je hulp houden we het onderwijs actueel en levensecht voor de meer dan 30.000 technasiumleerlingen. Opdrachtgever worden hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten, maar levert je wél veel op.

Andere projecten